logo

 

 

ΑΘΗΝΑΓΛΥΦΑΔΑ | ΝΑΥΠΛΙΟ

Τ: 210 6462650 | 210 8946737 | 2752 022910

Είναι δυνατόν να μη πονέσω στον οδοντίατρο;
Φυσικά και μάλιστα δεν υπάρχει λόγος στη σύγχρονη οδοντιατρική για κάτι τέτοιο. Στη περιοχή που θα εργαστεί ο οδοντίατρος γίνεται επάλειψη με ένα τοπικό αναισθητικό σε μορφή ζελέ, οπότε ο ασθενής δεν αισθάνεται ούτε καν τοτσίμπημα της βελόνας για την αναισθητική ένεση.Πλέον νεκρώνει η συγκεκριμένη περιοχή και ο ασθενής μπορεί να καθίσει ήρεμος χωρίς κανένα απολύτως αίσθημα πόνου.
Έχω ακούσει ότι κάποιες θεραπείες είναι πανάκριβες στον ειδικευμένο οδοντίατρο.
Έχω ακούσει ότι κάποιες θεραπείες είναι πανάκριβες στον ειδικευμένο οδοντίατρο. Οι θεραπείες μπορεί να κοστίζουν κατά τι περισσότερο στο ειδικευμένο οδοντίατρο, διότι ακριβώς ορισμένες είναι αρκετά εξειδικευμένες εργασίες και εκτελούνται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η ποιότητα τους σαφώς υπερτερεί, ενώ ο ασθενής δεν υποφέρει κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ούτε εμφανίζεται στον επαγγελματικό και κοινωνικό του περίγυρο "αμήχανος". Αυτό, επιτυγχάνεται διότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας του είναι πλήρως αποκαταστημένος αισθητικά και λειτουργικά, έτοιμος να δεχτεί τις τελικές λύσεις, οι οποίες θα έχουν άριστη ποιότητα και τη μέγιστη δυνατή διάρκεια ζωής.
Τα έχω φτιάξει τα δόντια μου. Πρέπει να ξαναπάω στον οδοντίατρο και πότε;
Τα έχω φτιάξει τα δόντια μου. Πρέπει να ξαναπάω στον οδοντίατρο και πότε?Προληπτικά, πρέπει να ακολουθείται ένα πρόγραμμα καθαρισμών κάθε 4-6 μήνες, το οποίο δίνει στο τέλος της θεραπείας ο οδοντίατρος.Κατά τη διάρκεια αυτών των ραντεβού ελέγχεται όλη η στοματική κοιλότητα, έτσι ώστε να προλαμβάνονται τυχόν προβλήματα στην αρχή τους.
Πότε πρέπει να πάω το παιδί μου στο οδοντίατρο;
Μόλις δούμε τα πρώτα προβλήματα στα δοντάκια του ή κι αν δεν δούμε τίποτα για συχνές φθοριώσεις και έλεγχο της εναλλαγής των δοντιών του σε μόνιμα, έτσι ώστε να σταλεί έγκαιρα για ορθοδοντική θεραπεία αν χρειαστεί.
Φταίω εγώ που χάλασαν τα δόντια μου;
Είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στη καταστροφή των δοντιών.Μπορεί να είναι προβλήματα υγείας, κακή οδοντική ουσία ("κακή πάστα"), κακές διατροφικές συνήθειες (γλυκά, κλπ), ασυνήθιστες έξεις, κακή μεταχείριση των δοντιών ή ακόμα και ανεπαρκής οδοντιατρική αντιμετώπιση.
Τι σημαίνει φροντίδα του στόματος από εμάνα τον/την ίδιο/ίδια;
Ο οδοντίατρος μετά το τέλος της θεραπείας δίνει οδηγίες στοματικής υγιεινής.Πως βουρτσίζουμε, πόσο συχνά, πως χρησιμοποιούμε οδοντιατρικό νήμα και αν χρειάζεται κάποιο άλλο βοήθημα (μεσοδόντια βουρτσάκια, super floss,στοματικό διάλυμα, κ.α.) για συχνές φθοριώσεις και έλεγχο της εναλλαγής των δοντιών του σε μόνιμα, έτσι ώστε να σταλεί έγκαιρα για ορθοδοντική θεραπεία αν χρειαστεί.
Ποιά η διαφορά του γενικού χειρουργού οδοντιάτρου από τον ειδικευμένο προσθετολόγο οδοντίατρο;
Ο καλύτερος τρόπος να δεί κάποιος τη διαφορά, όσον αφορά για παράδειγμα την αισθητική πλευρά, είναι με μια φωτογραφία-μια εικόνα χίλιες λέξεις!

Αποτέλεσμα γενικού οδοντιάτρου: Το χρώμα είναι πεσμένο και κιτρινωπό.Τα δόντια είναι τελείως αδιαφανή.Δεν έχουν λάμψη.Από απόσταση, φαίνονται σκούρα κενά μεταξύ των δοντιών και το σχήμα τους δεν είναι όπως αυτό των φυσικών δοντιών.

Αποτέλεσμα ειδικευμένου προσθετολόγου: Προσέξτε το χαμόγελο είναι ζεστό και πιο φιλικό.Τα δόντια πιο λευκά, έχουν μια καταπληκτική ημιδιαφανή κρυσταλλική όψη και δείχνουν φυσικά. Λάμπουν πραγματικά!Το σχήμα τους και ο χρωματισμός τους τα κάνουν να δείχνουν φυσικά. Η ασθενής φυσικά ήταν κατενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα.